Banner

Kodokan Aikido

Studiegroep Zwolle

Onze dojo is een geautoriseerde Kodokan Aikido studiegroep. De sensei (leraar) van de internationale Kodokan dojo is Allen Beebe uit Portland USA. Jaarlijks bezoekt hij Nederland meerdere malen voor bijzonder inspirerende meerdaagse stages. Het curriculum is ongelofelijk rijk aan details en vraagt veel van de studenten. De studiegroep is dan ook klein: ongeveer acht personen trainen in Zwolle onder leiding van Walter Oude Wesselink en Robert van Heukelum.

Een beginner zal bij de basis beginnen. Hij of zij moet zich erop voorbereiden om ongeveer drie maanden heel intensief een serie solotechnieken te leren. Deze ‘Kiso Kunren’ is uniek voor Kodokan Aikido en vormt de absolute basis van alle technieken die daarop volgen.

Kodokan aikido beoefenen

Onze aikido is geschikt voor vrijwel iedereen. Lengte, gewicht, lenigheid of spierkracht spelen geen rol. Zowel vrouwen als mannen zijn uiteraard van harte welkom. Echter, een volwassen attitude is noodzaak. We hanteren dan ook een minimum leeftijd van 25 jaar met daarnaast het liefst een krijgskunst achtergrond.

Kodokan aikido is niet gericht op korte termijn resultaten. Een serieuze inzet met een realistisch doel voorkomt teleurstellingen. Aikido is geen vechtsport, het is een krijgskunst die niet geschikt is voor mensen die zich op korte termijn willen voorbereiden op bedreigende situaties.

 

 
Seikokan in beeld
Snel contact met Seikokan
Emailadres
Onderwerp
telefoonnr.
stel uw vraag
   
 
Snel zoeken
Korte vraag:
Waarom wilt u meer weten over Kodokan Aikido?